REGULAMIN I POLITYKA PRYWATNOŚCI

Cześć!

Dzięki za zainteresowanie treścią regulaminu tego serwisu internetowego oraz zawartością polityki prywatności. Poniżej przekazuję Ci informacje, jakie zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa ochrony danych osobowych (RODO) powinieneś otrzymać, a także kilka innych istotnych wiadomości. Jeżeli masz do mnie jakiekolwiek pytania, to jestem do Twojej dyspozycji. Pozdrawiam, Krzysztof Klepczyński

Informacje ogólne

  1. Wszystkie informacje zawarte w niniejszym regulaminie i polityce prywatności odnoszą się do następujących stron internetowych: www.ewa-blonska.pl, www.prezes-na-godziny.pl oraz www.nomakevideo.pl
  2. Pomysłodawcą, twórcą, właścicielem i administratorem ww. stron internetowych jest mój partner biznesowy, czyli Ewa Błońska, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą HOLISTIC CONSULTING Ewa Błońska, ul. Marka Hłaski 3/31, 54-608 Wrocław, NIP: 967-122-99-29, REGON: 361144216. Mamy jedną firmę i działamy razem.
  3. Jestem autorem wszystkich treści umieszczonych na stronie nomakevideo.pl i przysługują mi do nich prawa autorskie. Jeżeli chcesz podzielić się z innymi ludźmi fragmentami moich utworów, to wyrażam na to zgodę pod warunkiem podania źródła. Jeżeli posługuję się zdjęciami wykonanymi przez osoby trzecie, to wiedz, że zapłaciłem za możliwość ich wykorzystania. Szanuję cudze prawa autorskie i o to samo proszę Ciebie.

Newsletter i publikacje

  1. Możesz zapisać się do moich newsletterów lub pobrać udostępnioną przeze mnie publikację. Zostaniesz poproszony o podanie kilku informacji, w tym adresu e-mail, i kliknięcie w przycisk „newsletter” lub „pobieram”, co będzie jednoznaczne z wyrażeniem przez Ciebie zgody na przesyłanie przeze mnie drogą elektroniczną wartościowych materiałów marketingowych w ramach prowadzonej przeze mnie działalności gospodarczej. Następnie, otrzymasz wiadomość mailową, zawierającą garść informacji o ochronie danych osobowych oraz prośbę o wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych.
  2. W każdym czasie możesz zrezygnować z newslettera, co będzie równoznaczne z zakończeniem przetwarzania przeze mnie Twoich danych osobowych.

Dane osobowe

  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Ewa Błońska, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą HOLISTIC CONSULTING Ewa Błońska, ul. Marka Hłaski 3/31, 54-508 Wrocław, tel. +48 608 603 330, adres e-mail: ewa.blonska@holistic-consulting.pl.
  2. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania dotyczące przetwarzania przeze mnie Twoich danych osobowych, to napisz proszę do mnie wiadomość na adres e-mail: krzysztof@holistic-consulting.pl
  3. Dane, które podasz w formularzu kontaktowym, czyli imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu kontaktowego oraz treść wiadomości, będą przeze mnie przetwarzanie wyłącznie na potrzeby udzielenia Ci satysfakcjonującej odpowiedzi oraz do czasu załatwienia kwestii, której dotyczyła Twoja 2 wiadomość. Podstawa przetwarzania Twoich danych to w tym przypadku prawnie uzasadniony interes administratora, jakim jest kontakt z osobami zainteresowanymi jego działalnością biznesową.
  4. Szanuję powierzone mi przez Ciebie dane osobowe i dbam o Twoją prywatność, dlatego nikomu ich nie sprzedaję i nie udostępniam za wyjątkiem moich współpracowników, którzy mogą w moim imieniu przekazać Ci odpowiedź.
  5. Dostęp do Twoich danych osobowych posiada także dostawca wykorzystywanych przeze mnie narzędzi do e-mail marketingu. Jeżeli korzystam z dostawców spoza EOG, to wiedz, że są to wyłącznie podmioty wpisane na listę Tarczy Prywatności EU-USA i znajdują się w rejestrze Privacy Shield pod adresem https://privacyshield.gov/list.
  6. Podanie jakichkolwiek danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do udzielenia odpowiedzi na pytania zawarte w formularzu kontaktowym i konieczne do przesyłania publikacji po zapisaniu się do newslettera.
  7. Przysługuje Ci prawo dostępu do swoich danych osobowych, możesz je sprostować, żądać ich przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także wnieść sprzeciw wobec ich przetwarzania. Jeżeli chcesz podjąć działanie, to napisz do mnie na adres e-mail podany w pkt 1.
  8. Jeżeli uznasz, że niewłaściwie chronię Twoje dane, to możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Zanim to zrobisz, napisz do mnie na adres e-mail podany w pkt 1.
  9. Zabezpieczam powierzone mi przez Ciebie dane osobowe przed ryzykiem ich niezamierzonego lub bezprawnego zniszczenia, a także przed możliwą utratą, ujawnieniem lub dostępem osób nieupoważnionych. Dbam o Twoje dane, podejmując adekwatne środki techniczne i organizacyjne, gwarantujące odpowiedzi poziom ochrony. Niemniej jednak mam świadomość, że we współczesnym świecie nowych technologii dane osobowe mogą być przedmiotem ataku, dlatego bądź pewny, że jeżeli pomimo zachowania przeze mnie najwyższej staranności, dojdzie do ich wycieku, poinformuję Cię o tym niezwłocznie.

Pliki cookies

  1. Wszystkie moje strony internetowe wykorzystują pliki cookies, popularnie nazywane „ciasteczkami”. Ciasteczka to niewielkie pliki tekstowe, które mogą być przechowywane na Twoim komputerze dzięki przeglądarce internetowej. Dzięki ciasteczkom odwiedzane przez Ciebie serwisy internetowe mogą działać poprawnie i przekazywać informacje właścicielom tych witryn.
  2. Jeżeli nie chcesz, aby ciasteczka były przechowywane na Twoim komputerze, to zmień proszę ustawienia swojej przeglądarki. Pamiętaj, że ciasteczka możesz w dowolnym momencie usunąć. Kliknij w zakładkę „Opcje” lub „Ustawienia” w swojej przeglądarce, a jeżeli nie możesz znaleźć opcji usunięcia cookies, to skorzystaj z funkcji „Pomoc”. Po wyłączeniu ciasteczek, niektóre funkcjonalności na moich stronach internetowych mogą być ograniczone.
  3. Moje strony internetowe wykorzystują ciasteczka sesyjne, stałe i podmiotów zewnętrznych (np. Google Analitics) wyłącznie w celu zwiększenia ich użyteczności oraz do celów statystycznych.

Przykładam dużą wagę do ochrony danych osobowych, a także do spełniania innych obowiązków wynikających z przepisów prawa, dlatego wiedz, że niniejszy dokument może w przyszłości ulec zmianie. Wskazane powyżej informacje w żaden sposób nie ograniczają Twoich uprawnień, jeżeli przysługują Ci one w związku z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa.

Wrocław, dnia 10 lutego 2021 roku